Main Page Sitemap

Anonieme ov chipkaart reizen op saldo


anonieme ov chipkaart reizen op saldo

kunnen ook de toegangspoortjes van een vervoerder geopend worden. 4 Wie een abonnement heeft, reist soms met korting of zelfs gratis. 7 Bij een overstap tussen verschillende treinvervoerders is dit (nog) wel nodig. In de betaalautomaat kan de parkeerkaart met een gebruikte OV-chipkaart (minimaal 1 kilometer) gebruikt worden om gratis uit te rijden (bij meer dan 24 uur parkeren geldt het normale parkeertarief). Dit instaptarief (borg) verschilt per vervoerder en loopt van 4, tot. Er is geen restitutieregeling voor anonieme OV-chipkaarten. Dit kwam vooral in de begint van de OV-chipkaart veel voor doordat de reizigers niet gewend waren aan formaliteiten bij het einde van de reis. Verkooppunten, een anonieme OV-chipkaart koop je: bij verkoopautomaten op stations bij diverse tabakspeciaalzaken (zoals Primera) bij diverse supermarkten bij sommige Bruna's bij, oVshop, de webshop van Chipbizz (nieuw venster) bij de balie van een vervoerder (hiervoor kan een toeslag worden gevraagd). 18 De reis kost dan meer, want de reisroute is langer.

Men kan echter proberen het bedrag bij de busmaatschappij terug te vragen. Een los onderstel (bijvoorbeeld op Zoetermeer Oost en Heerlen de Kissel, te gebruiken als bankje) is een indicatie dat er een automaat heeft gestaan en/of dat er een is gepland.

Bestel saldo via internet.
Of laad je kaart op bij een oplaadautomaat op het station.
Als je af en toe met het openbaar vervoer reist of als je je persoonlijke gegevens niet bekend wilt maken, dan is de anonieme OV-chipkaart waarschijnlijk handig voor jou.

Ns kortingskaart reizen voor 9 uur, Gratis ov chipkaart aanvragen, Reizen met ov chipkaart kerstvakantie,

Een OV-chipkaart is een contactloze kaart met een chip en antenne erin. Met een persoonlijke OV-chipkaart kan dit wel. Ook deze kaarten zijn vaak duurder ten opzichte van reizen op saldo. Heeft men daarbij bij het onderbreken en voortzetten van de treinreis niet uit- en ingecheckt bij het spoorbedrijf, dan geldt dat voor de OV-chipkaart als een ononderbroken treinreis. Lastiger is het corrigeren of vergelijken van enkele reis en retour, want bij zulke veranderingen moet men opnieuw beginnen. Voor vrij reizen is men aangewezen op het Netabonnement dat zelfs nog flink duurder is dan de eersteklasversie van Dal Vrij voor de trein. Anderzijds kan men bij de automaat geen Bahncard opgeven. Als men automatisch opwaarderen heeft ingesteld, dan bestaat de kans dat er op dit moment wordt opgewaardeerd. Er wordt echter geen rekening gehouden met het lagere instaptarief bij samenreiskorting ( 10 in plaats van 20). Ook hebben ze veelal het logo van de betreffende vervoersmaatschappij, wat van belang is op stations die worden bediend door verschillende bedrijven. Op nieuwe stations die alleen bediend worden door een andere vervoerder dan NS wordt geen NS-kaartautomaat meer geplaatst.anonieme ov chipkaart reizen op saldo

Een OV-chipkaart kan worden voorzien van maximaal 150 euro saldo om te kunnen reizen. Instaptarief (borg) Het instaptarief (door sommige kaartlezers inifee genoemd, afkorting van initial fee; niet te verwarren met opstaptarief, een ander woord voor het verderop besproken basistarief) wordt bij het inchecken als borg van het saldo afgetrokken. Wat is de OV-chipkaart? Met de OV-chipkaart heb je een reisbewijs voor al het OV (bus, trein, tram en metro) op zak. Hiermee reis je bij alle openbaar vervoerbedrijven.

Anwb reizen korting sunny cars
Korting fox reizen


Sitemap